Over ons

Op daltonschool De Windroos coachen we kinderen in hun ontwikkeling tot zelfstandige leerlingen. Want de wereld van nu vraagt om zelfbewuste mensen, die weten wat ze willen en kunnen. Daarom ontdekken de kinderen iedere dag opnieuw waar ze goed in zijn. Samen met anderen werken ze aan hun leerdoelen en vullen elkaar aan vanuit hun eigen, unieke vaardigheden. Zo ervaren onze leerlingen al op jonge leeftijd de kracht van samenwerken.
Samen ontdekken en leren
Wij geven kinderen de verantwoordelijkheid die past bij hun leeftijd en individuele mogelijkheden. Het resultaat? Enthousiaste en gemotiveerde leerlingen, die genieten van samen ontdekken en leren. Dat is waar wij als team voor gaan.
Daltononderwijs
Bij de start van de Windroos, vier jaar geleden, hebben wij gekozen voor daltononderwijs. Deze onderwijsmethode is in 1919 uitgedacht door de Amerikaanse pedagoge Helen Parkhurst. Zij vond dat de basisschool een sociaal laboratorium moet zijn, waar kinderen al experimenterend leren. Sindsdien heeft het daltononderwijs zich ontwikkeld tot een succesvolle onderwijsmethode. Leerlingen ervaren op De Windroos in alles wat we zeggen én doen de volgende waarden: 
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid
  • Samenwerking 
  • Zelfstandigheid
  • Effectiviteit en doelmatigheid
  • Reflectie
Schooljaar 2020/2021 verwachten we officieel het predicaat Daltonschool te krijgen. Dit gebeurt na een visitatiebezoek van de Nederlandse Dalton Vereniging 

Bij De Windroos zijn de volgende 3 vacatures beschikbaar: