Over ons

De Bossche Vakschool
De Bossche Vakschool is een school die onderwijs biedt aan leerlingen die ‘leren door te doen’. Juist nu, in een tijd dat vakmanschap en vitale beroepen herwaardeerd worden en het (technisch) vmbo een nieuwe impuls krijgt, willen we zichtbaar maken dat we op onze school veel te bieden hebben en de deur voor iedereen wagenwijd open staat. We willen álle kinderen verwelkomen met zijn of haar talenten en met alles wat daarbij hoort.
De komende jaren wordt het huidige schoolgebouw vervangen door nieuwbouw. Het schoolgebouw gaat letterlijk essentiële stenen bijdragen aan het bieden van faciliteiten aan leerlingen en medewerkers op de Bossche Vakschool. We bouwen daarmee letterlijk en figuurlijk aan onze school. Wij zijn een lerende organisatie waar de ambities hoog liggen en daar zijn we trots op!
 
ISK-Bossche Vakschool
De ISK (Internationale Schakelklas) is een afdeling van de Bossche Vakschool en bedoeld voor jongeren tussen de 12 en ongeveer 18 jaar die vanuit een ander land in ’s-Hertogenbosch zijn komen wonen of in de omgeving daarvan en de taal niet of nauwelijks beheersen. De ISK heeft als doel dat leerlingen volwaardig kunnen deelnemen aan de Nederlandse samenleving. Het onderwijs richt zich vooral op het verwerven van de Nederlandse taal en op inburgering in Nederland. Met deze basis zorgen wij ervoor dat leerlingen, op het juiste niveau, kunnen doorstromen naar het Nederlandstalige onderwijs en vol vertrouwen volgende stap zetten in hun (school)loopbaan.
 
Van Maerlant
Van Maerlant is een vmbo en mavo-school waar specifiek gekozen wordt voor een onderwijsvorm met uitgestelde beroepskeuze. Daarom leiden wij de leerling zo breed mogelijk op, zodat zij vanuit een bewuste keuze door kunnen stromen naar bijna alle richtingen op het mbo en hbo. Jongeren leren op onze
school veel algemene competenties die daarbij ondersteunen. Van Maerlant biedt ondernemend en actief onderwijs waarbij de focus ligt op de groei van de leerling als mens, met het ontwikkelen van eigen initiatieven als belangrijkste speerpunt. Met de aanwezigheid van een media (leer) park bieden wij een prikkelende en uitdagende leeromgeving waardoor onze leerlingen vaardigheden als creativiteit, eigen initiatief, organiseren en samenwerken kunnen ontwikkelen.

Bij De Bossche Vakschool is de volgende vacature beschikbaar: